Wat kost een zieke werknemer?

Verzuim


Als werkgever heeft u vaak onbewust met diverse wetgeving te maken. In eerste instantie moet u de werknemer twee jaar het salaris doorbetalen. Daarnaast heeft u de wettelijke plicht om uw zieke werknemer te begeleiden tijdens zijn verzuim. Indien u dit niet op een juiste manier doet krijgt u van het UWV zelfs een sanctie om het salaris nog een jaar door te betalen. Ondertussen moet u aan allerlei verslagleggingseisen voldoen en gaan uw werkzaamheden als ondernemer gewoon door.

Verzuim? Een verzuimoplossing

Met andere woorden, naast een hele financiële verplichting ook nog een hele zware inspanningsverplichting.  Uiteraard weet u van tevoren nooit wanneer een werknemer ziek wordt, maar het komt altijd ongelegen. Zo kan het voorkomen dat de zieke werknemer ook nog vervangen moet worden door een andere werknemer die vervolgens ook nog eens ingewerkt moet worden. Dus op de vraag wat kost een zieke werknemer is dit antwoord in ieder geval gerechtvaardigd: heel veel tijd en geld. Daarom is het belangrijk van tevoren goed te inventariseren wat uw financiële risico’s zijn, welke werkzaamheden u zelf wilt verrichten en welke u wilt uitbesteden aan een professionele partij.

Uiteraard ondersteunen wij u daar graag bij om tot een goede oplossing te komen die uw financiële risico’s zoveel mogelijk beperken.

U ziet; voor verzuimoplossingen kunt u ook bij Kremer terecht.

Meer weten?

  • Karin Wierema

  • Adviseur buitendienst
  • verzekeringen, inkomen, vermogensopbouw
Contact Us