Bel ons: 0592-330043         |         advieskeuze.nl 9.7

Logo Kremer Pensieon- en Risicoadviseurs

Is mijn pensioen goed geregeld?

Pensioenadvies op maat in Assen

Pensioenadvies voor de werkgever, werknemer en u als ondernemer

Of u nou een werkgever, ZZP'er of werknemer bent: een pensioenregeling is voor iedereen van belang. Als gespecialiseerde adviseurs helpen we u graag met het oplossen van uw vraagstukken omtrent pensioenen. Neem vrijblijvend contact met ons op en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Pensioenopbouw voor de werknemer en de ondernemer.

Bouw ik wel voldoende pensioen op? Veel werknemers verwachten dat het pensioen bij de werkgever goed geregeld is en dat je automatisch 70% van het laatst genoten salaris ontvangt. Dit is echter nagenoeg in alle pensioenregelingen niet het geval. De onderstaande zaken zijn van invloed op uw financiële planning en nemen wij daarom mee in ons pensioenopbouw advies:

Mijn werknemers willen een pensioenregeling

Pensioen wordt veelal als ingewikkeld gezien. De werknemers ervaren pensioen het vaak als negatief en de meeste werknemers verdiepen zich pas in hun pensioenregeling als het te laat is. Een pensioenregeling is dus vaak een dure noodzaak waarbij je je als werkgever moet afvragen of het de investering loont. Gemiddeld kost pensioen namelijk in Nederland ongeveer 15% van het salaris. Deze kosten worden normaliter verdeeld onder de werkgever en werknemer.

Kremer Pensioen- en risicoadviseurs vindt dat slechts het regelen van een pensioenregeling te kort door de bocht is. Het is belangrijk dat de werknemers inzicht krijgen van de inhoud van de pensioenregeling zodat ze zich bewust zijn van hun keuzemogelijkheden en om eventuele teleurstellingen op pensioendatum te voorkomen. Dan pas gaat een pensioenregeling als arbeidsvoorwaarde voor u als werkgever écht werken.

Voor als u niet verplicht aangesloten bent bij een pensioenfonds of nog geen pensioenregeling heeft, hebben we een eenvoudige pensioenregeling “pijler3pensioen”. Deze regeling is makkelijker in te voeren en minder kwetsbaar voor toekomstige wetswijzigingen. De werknemer kan in deze regeling exact kan zien wat zijn pensioenspaarpotje is. Periodiek komen wij bij u op kantoor om iedere werknemer persoonlijk te informeren over zijn financiële situatie en zijn individuele keuzemogelijkheden. De werknemer ontvangt tevens de mogelijkheid om middels “mijngeldzaken.nl” online zijn eigen financiële planning te maken. Wij kunnen op de achtergrond meekijken en de werknemer eventueel van tips voorzien.

Om u van gedegen advies te kunnen voorzien is het voor ons belangrijk te weten wat voor een type werkgever u bent. Wilt u een pensioenregeling waarbij uw werknemers exact weten wat ze op pensioendatum ontvangen of vind u dat uw werknemers wel wat risico mogen lopen?

Daarnaast zijn beheersbare pensioenkosten voor nu en in de toekomst erg belangrijk. Het is daarom ook goed om na te denken over hoeveel procent u van uw loonsom u wenst te besteden aan een goede pensioenvoorziening voor uw personeel.

Een goede pensioenregeling kan op een krappe arbeidsmarkt echt het verschil maken. Wij kunnen ervoor zorgen dat uw werknemer de arbeidsvoorwaarde pensioen echt gaat waarderen.

Kremer helpt u graag met al uw pensioenvraagstukken

De deskundige en onafhankelijke adviseurs van KPRA helpen u graag met het oplossen van al uw pensioenvraagstukken. Wij helpen u met:

• Kleinschalig • Persoonlijk • Korte lijntjes •

Wij leren u en uw bedrijf graag persoonlijk kennen, zodat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Onze werkwijze is professioneel, persoonlijk en enthousiast. Voor onze adviseurs staat een prettige en duurzame relatie met u voorop. Op die manier kunnen wij u het best van dienst zijn en u zoveel mogelijk ontzorgen.

Wij werken met mijngeldzaken.nl. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we graag wat we voor u kunnen doen.

---------------------

Zie ook: Wat kost pensioenadvies?

Vrijblijvend adviesgesprek?

Advies op maat voor de MKB'er, ZZP'er, agrariër, werknemer en particulier. Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever, agrariër en particulier door het aanbieden van het totaalpakket. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van risicovolle beslissingen.

Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!

Adviesgesprek

Wat klanten zeggen

"Zeer prettige en duidelijke uitleg in begrijpelijk Nederlands. Je weet na dit gesprek wat je te wachten staat als je je pensioen krijgt. De afhandeling met de banken en de levensverzekering is heel correct afgehandeld" - GB