Pensioen
Pensioen wordt vaak als ingewikkeld gezien. Werknemers ervaren pensioen vaak als negatief en de meeste werknemers verdiepen zich pas in hun pensioenregeling wanneer het te laat is. Een pensioenregeling is vaak een dure noodzaak waarbij je je als werkgever moet afvragen of het de investering loont. Gemiddeld kost pensioen in Nederland namelijk gauw zo ongeveer 15 tot 20 procent van het salaris. Deze kosten worden normaliter verdeeld tussen de werkgever en werknemer.
Kremer Pensioen- en risicoadviseurs uit Assen vindt dat alleen het regelen van een pensioenproduct te kort door de bocht is. Het is belangrijk dat werknemers inzicht krijgen in de inhoud van de pensioenregeling zodat ze zich bewust zijn van hun keuzemogelijkheden. Daarmee kunnen ze eventuele teleurstellingen op pensioendatum voorkomen. Dan pas gaat de arbeidsvoorwaarde pensioen als een investering voor u werken.
Om u van gedegen advies te kunnen voorzien is het voor ons belangrijk te weten wat u als werkgever wenst. Wilt u een pensioenregeling waarbij uw werknemers een goed pensioen opbouwen of vindt u de pensioenkosten belangrijker? Wilt u dat uw werknemers begeleid worden in hun pensioenkeuzes of vindt u dat uw werknemers dit zelf mogen bepalen? En hoe staat u tegenover hoeveel risico uw werknemers met hun pensioen mogen lopen? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een pensioenregeling.
Een goede pensioenregeling kan op een krappe arbeidsmarkt echt het verschil maken. Wij zorgen ervoor dat uw werknemer de arbeidsvoorwaarde pensioen ook echt gaat waarderen.
Onze werkwijze
Wij leren u en uw bedrijf graag persoonlijk kennen, zodat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Onze werkwijze is professioneel, persoonlijk en enthousiast. Voor onze adviseurs staat een prettige en duurzame relatie met u voorop. Op die manier kunnen wij u het best van dienst zijn en u zoveel mogelijk ontzorgen.
Werknemers en ondernemers
Of u nou een werkgever, ZZP'er of werknemer bent: een pensioenregeling is voor iedereen van belang. Als gespecialiseerde adviseurs helpen we u graag met het oplossen van uw vraagstukken omtrent pensioenen. Neem vrijblijvend contact met ons op en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.
Particulier en ondernemers
Bouw ik wel voldoende pensioen op? Kan ik eerder stoppen met werken? Heb ik een pensioengat? Wat kost het om mijn pensioen goed te regelen? Veel werknemers verwachten dat het pensioen via de werkgever goed is geregeld. Ondernemers en ZZP’ers reserveren vaak niets of te weinig voor hun pensioen en nemen niet de tijd om zich hierin te verdiepen. Wij beseffen dat pensioen een lastige en saaie materie is. Pensioenadvies behelst echter meer dan alleen de uitkering van een pensioenfonds, verzekeraar of lijfrente-uitkering. De onderstaande zaken zijn namelijk ook van invloed op uw financiële planning en nemen wij daarom mee in ons advies:
Pensioen
Heeft u een korte vraag die te maken heeft met uw pensioen? Het komt vaak voor dat mensen op zoek zijn naar pensioenadvies zonder dat ze behoefte hebben aan een duur adviestraject. Daarom bieden wij sinds kort advies op afstand aan bij kleine pensioenvragen.
Ons doel is om de complexe materie van pensioen op een heldere, duidelijke en betaalbare manier uit te leggen. Uiteraard mag uw vraag ook over iets anders gaan, zoals een hypotheek, een arbeidsongeschiktheidsverzekering of over andere financiële vragen of verzekeringen.
Een half uur gratis pensioenadvies! Dit doen we via beeldbellen, omdat persoonlijk contact en vertrouwen bij deze onderwerpen belangrijk is. Heeft u na afloop van het gesprek behoefte aan een uitgebreider adviestraject, dan kunnen we dat natuurlijk altijd nog opstarten.
Advies op maat? Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever en particulier door het aanbieden van totaaladvies. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van moeilijke beslissingen.
Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!
Veelgestelde vragen
Wilt u meer weten over pensioenen en pensioenadvies? Lees dan onze artikelen hieronder en u komt er onder andere achter vanaf wanneer u pensioen opbouwt, hoeveel u als ZZP’er moet sparen voor uw pensioen, wat een pensioengat is en hoe u uw nabestaandenpensioen regelt.
Een goede pensioenregeling is voor iedereen van belang, zowel voor werknemer als werkgever. Gedegen pensioenadvies is daarom een uitkomst. Maar wat kost dat nu eigenlijk? En – misschien nog wel belangrijker – wat levert het u op?
Uw pensioen lijkt misschien nog erg ver weg. Toch is het belangrijk om op tijd te beginnen met de opbouw ervan. Uw pensioeninkomen bestaat uit verschillende pijlers. In dit artikel vertellen we u per pijler wanneer u kunt beginnen met pensioen opbouwen.
Het is niet alleen goed om te weten wanneer u begint met pensioen opbouwen, maar ook wanneer u daadwerkelijk met pensioen kunt gaan. Hier is namelijk nog wel eens verwarring over. Uw pensioenleeftijd is immers afhankelijk van meerdere factoren.
Vroeger was het heel normaal om eerder met pensioen te gaan. Tegenwoordig ligt dit wat gecompliceerder, maar het is nog steeds mogelijk om vervroegd met pensioen te gaan. In dit artikel leest u wat hiervoor de mogelijkheden zijn.
In het ideale geval is uw pensioenopbouw goed geregeld via uw werkgever. Vanzelfsprekend is dit echter niet. Daarom kan het verstandig zijn om zelf extra pensioen op te bouwen. We vertellen u graag hoe u dit het beste kunt aanpakken en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.
Bent u bang dat uw toekomstige AOW-uitkeringen samen met uw pensioen niet voldoende zijn om van te leven? Dan kunt u ervoor kiezen om te beginnen met pensioensparen. Lees gauw verder voor alle mogelijkheden die hiervoor beschikbaar zijn.
Een kwart van de zzp'ers heeft zelf niets geregeld voor hun pensioen. Met het oog op uw oude dag is het echter wel verstandig om hier aandacht aan te besteden. Maar hoeveel moet u als zzp’er sparen voor uw pensioen? En hoe bereken je het pensioen voor een zzp’er?
Tegenwoordig kunt u voor veel dingen een verzekering afsluiten. Zo ook voor uw pensioen. Een pensioenverzekering biedt de mogelijkheid om pensioen op te bouwen, als aanvulling op uw AOW. In dit artikel leest u wat een pensioenverzekering precies is.
Heeft u in uw leven meerdere banen gehad, dan is de kans groot dat u bij elke werkgever pensioen heeft opgebouwd en dus bij verschillende pensioenuitvoerders een beetje pensioen heeft staan. Gelukkig kunt u uw (kleine) pensioenen samenvoegen. In dit artikel vertellen we hoe dit werkt.
Het kan zijn dat u later op uw oude dag minder pensioen krijgt dan u zou willen. Dit noemen we ook wel een pensioengat of pensioentekort. Hier zijn verschillende oorzaken voor. In dit artikel leest u alles over een pensioengat, inclusief hoe u deze kunt aanvullen.
Gaat u binnenkort voor een andere werkgever werken? Wellicht hebt u dan zorgen over uw pensioenopbouw. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om uw oude pensioen mee te nemen naar uw nieuwe werkgever. Dit doet u door een waardeoverdracht aan te vragen voor uw pensioen.
Wanneer u in het verleden een lijfrenteverzekering heeft afgesloten, dan weet u dat na een aantal jaren het gespaarde bedrag vrijkomt. U komt dan voor een belangrijke keuze te staan: het geld laten uitkeren of blijven doorsparen? Wij lichten beide opties voor u toe.
Wanneer u en uw partner besluiten te scheiden, dan moeten er allerlei lastige zaken worden geregeld. Het pensioen dat u beiden hebt opgebouwd is hier één van. Het is aan te raden om duidelijke afspraken te maken over de verdeling hiervan. In dit artikel leest u waar u allemaal rekening mee moet houden.
Samen oud en gelukkig worden is de droom van iedereen. Maar stel dat er wel iets gebeurt met u of uw partner, dan is het belangrijk om uw nabestaandenpensioen goed geregeld te hebben. In deze blog leest u hoe.
Wanneer u met pensioen gaat, profiteert u van een maandelijkse pensioenuitkering. Inflatie heeft invloed op de hoogte van uw pensioenuitkering. Wanneer u vandaag €100 weg zet, is dat over 20 jaar immers een stuk minder waard. Uw pensioenfonds houdt hier rekening mee. Wij leggen u graag uit hoe dit zit.
Na meer dan tien jaar overleg tussen werkgever- en werknemerspartijen en de overheid ligt het eindelijk op tafel: het pensioenakkoord. Maar wat betekent dit akkoord eigenlijk voor u? En wat zijn de belangrijkste veranderingen in dit akkoord? U leest het in dit artikel.
Een goede pensioenregeling is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Het kan echter ook een flinke administratieve rompslomp en kostenpost zijn. Pensioenadvies voor werkgevers biedt dan uitkomst.
Bent u in loondienst en wilt u graag beter in kaart hebben hoe uw financiële plaatje eruitziet als u gestopt bent met werken? Alles begint met inzicht. Kom dan bij ons langs voor pensioenadvies voor werknemers.