Wat zijn de voor- en nadelen van alles samenvoegen?

Nu u meer informatie heeft over wat de mogelijkheden zijn van het samenvoegen van uw pensioenen, vraagt u zich vast af wat de voordelen en nadelen zijn van alles samenvoegen. Het voordeel van waardeoverdracht is dat u al uw opgebouwde pensioen in één potje hebt zitten. Het samenvoegen van pensioenen kan daarbij ook financieel beter uitpakken.

Maar wat is de andere kant van de medaille? Waardeoverdracht kan echter ook nadelig uitpakken op financieel gebied. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de nieuwe pensioenregeling andere (slechtere) voorwaarden biedt dan de oude pensioenregeling of bijvoorbeeld op basis van beleggingen zijn. Wilt u meer inzicht in uw pensioen? Doe de check via de Pensioen Ophelder Indicator van Nationale Nederlanden

Is waardeoverdracht eigenlijk verplicht?

Nee, een waardeoverdracht is voor pensioenaanspraken boven de € 520,35 per jaar niet verplicht. Als het samenvoegen niet voordelig blijkt te zijn, kunt u er voor kiezen niks mee te doen. Uw oude pensioen blijft dan simpelweg bij uw oude pensioenuitvoerder staan. Dit wordt ook wel een slapend pensioen genoemd. U heeft dan gewoon nog recht op dit geld. pensioenen form

Kost pensioenen samenvoegen geld?

Waardeoverdracht is gelukkig gratis, omdat het een wettelijk recht is. Echter kan het samenvoegen dus wel financieel nadelig uitvallen wanneer uw nieuwe pensioenuitvoerder slechtere voorwaarden heeft. Zoek dus eerst goed uit of een waardeoverdracht wel verstandig is. Anders kost het u indirect dus wel geld.

 ✓ advieskeuze.nl 9.7

 | 

 | 

Kan ik mijn pensioenen samenvoegen?

Tegenwoordig komen we niet meer zo vaak tegen dat iemand 40 jaar voor één werkgever heeft gewerkt. Steeds vaker wisselen mensen van baan, nemen ze een tussenjaar of gaan ze weer studeren. De kans is groot dat u bij elke baan pensioen opbouwt en dus bij verschillende pensioenuitvoerders een beetje pensioen heeft staan. Gelukkig kunt u, uw (kleine) pensioenen samenvoegen. Dit staat bekend onder de naam waardeoverdracht. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over waardeoverdracht en het samenvoegen van uw pensioenen.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Advies op maat voor de MKB'er, ZZP'er, agrariër, werknemer en particulier. Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever, agrariër en particulier door het aanbieden van het totaalpakket. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van risicovolle beslissingen.

Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!

Wat klanten zeggen

"No nonsense, adequaat, goede kwaliteit, goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, passende prijs." - Anton

 

          

Vragen over waardeoverdracht of pensioenen samenvoegen?

Heeft u vragen over pensioenen samenvoegen, de mogelijkheden en de voor- en nadelen? Neem contact op met één van onze pensioenspecialisten en wij helpen u verder!

Vraag om advies