De voordelen van een lineaire hypotheek

Wanneer u de keuze maakt voor een lineaire hypotheek, levert dit u een aantal voordelen op:

De nadelen van een lineaire hypotheek

Naast voordelen heeft een lineaire hypotheek ook nadelen:

gesprek over hypotheek

Annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek?

Na de kredietcrisis zijn in 2013 de hypotheekvormen flink aangescherpt. Zo hebben starters op de woningmarkt alleen nog maar de mogelijkheid om te kiezen tussen een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Welke hypotheek het beste bij jou past hangt af van uw wensen. Wilt u zo snel mogelijk uw hypotheek aflossen, dan past de lineaire hypotheek het beste bij jou. Gedurende de looptijd wordt uw maandbedrag lager en heeft u minder kosten dan bij een annuïteitenhypotheek. Als starter moet u de eerste jaren de hoge maandlasten wel kunnen betalen. Het voordeel bij een annuïteitenhypotheek is dat u aan het begin van de looptijd voornamelijk veel rente betaalt en iets minder hypotheek en de bruto maandlasten blijven gedurende de gehele looptijd gelijk.

De maandlasten zijn voor een startende woningbezitter vaak erg hoog. In sommige gevallen kan het een optie zijn om een deel van de hypotheek aflossingsvrij te lenen. De rente is dan niet aftrekbaar en de schuld komt dan in Box3. Dat betekent de schuld wordt verrekend met eventuele spaar- of beleggingsrekeningen. Mogelijk is er dan minder belasting verschuldigd over het vermogen. Het voordeel is dat de hypotheeklasten lager worden en misschien beter betaalbaar. Het nadeel is dat u deze schuld nooit aflost, ook niet op pensioendatum, terwijl sommige banken wel verachten dat de schuld na 30 jaar wordt afgelost. Dit kan misschien een probleem worden op lange termijn. Ook is een hypotheek voor een starter met een aflosvrij deel niet mogelijk onder NHG.

Wilt u meer weten over een lineaire hypotheek?

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog meer vragen heeft over het afsluiten van een lineaire hypotheek. Wat is bijvoorbeeld het maximale te lenen hypotheekbedrag? Wat zijn de totale

maandlasten? Wat is de minimale looptijd van een lineaire hypotheek? Voor deze en alle andere vragen omtrent hypotheken kunt u bij ons terecht. We staan uw graag te woord.

Adviesgesprek aanvragen

 

 ✓ advieskeuze.nl 9.7

 | 

 | 

Vrijblijvend adviesgesprek?

Advies op maat voor de MKB'er, ZZP'er, agrariër, werknemer en particulier. Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever, agrariër en particulier door het aanbieden van het totaalpakket. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van risicovolle beslissingen.

Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!

Wat klanten zeggen

"No nonsense, adequaat, goede kwaliteit, goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, passende prijs." - Anton