KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Nabestaandenpensioen regelen 

Samen oud en gelukkig worden is de droom van iedereen. Maar stel dat er wel iets gebeurt met u of uw partner, dan is het belangrijk om uw nabestaandenpensioen goed geregeld te hebben. U wilt immers niet dat uw nabestaanden in financiële problemen komen. Hiervoor bestaat onder andere het nabestaandenpensioen, dit is een uitkering die de partner van een werknemer ontvangt wanneer zijn of haar partner overlijdt.  

 

Verschillende soorten nabestaandenpensioen 

Een nabestaandenpensioen, ook wel partnerpensioen, is dus een uitkering die wordt uitgekeerd aan de partner van een overleden deelnemer van een pensioenfonds of pensioenverzekering. Afhankelijk van de pensioenregeling en eventueel afgesloten verzekeringen kan een nabestaande recht hebben op één of meerdere van de volgende nabestaandenuitkeringen: 

Nabestaandenpensioen  

Wanneer u in loondienst werkt en er een pensioenregeling is getroffen, heeft uw partner in veel gevallen recht op een nabestaandenpensioen. Dit is een levenslange uitkering aan de partner vanaf moment van overlijden.  

Wezenpensioen 

Kinderen van een overleden ouder hebben vaak ook recht op een uitkering van de pensioenuitvoerder. Dit is het wezenpensioen. De voorwaarden voor het wezenpensioen verschillen per pensioenregeling. In veel pensioenregelingen stopt de uitkering als je kind 18 of 21 wordt. Soms loopt het wezenpensioen door tot je kind klaar is met een studie. 

ANW-Hiaat pensioen 

Dit is een tijdelijke aanvulling van het nabestaandenpensioen tot de AOW-gerechtigde leeftijd van de partner en loopt ook via de pensioenregeling van de werkgever. 

Algemene nabestaandenwet (Anw) 

Als uw partner overlijdt, kunt u mogelijk een nabestaandenuitkering (Anw-uitkering) krijgen. Dit is een financiële ondersteuning van de overheid. Als weduwe of weduwnaar met kinderen tot 18 jaar komt u in aanmerking voor een nabestaandenuitkering. Of als u arbeidsongeschikt bent en u bent uw partner verloren.  Hiervoor gelden wel verdere voorwaarden. 

Levensverzekering 

Dan is er nog de levensverzekering. Dit betreft eigenlijk geen pensioen, maar is wel relevant voor een nabestaande. Een levensverzekering is een verzekering die iemand kan afsluiten voor het geval hij vroegtijdig komt te overlijden. De levensverzekering keert geld uit aan de begunstigden, veelal de partner of de kinderen. Soms zorgt een levensverzekering oor (gedeeltelijke) aflossing van de hypotheek.  

 

Is uw nabestaandenpensioen goed geregeld? 

Wanneer u in loondienst bent is het goed om te weten of uw nabestaandenpensioen goed geregeld is en of u aangemeld bent. Meestal is het zo dat indien u gehuwd bent u standaard bent aangemeld maar in geval van samenwonen pas nadat de pensioenuitvoerder hiervan op de hoogte wordt gebracht en is er vaak een notariële samenlevingsovereenkomst nodig. Controleer dus bij uw pensioenuitvoerder of uw partner en of kinderen zijn aangemeld!  

 

Nabestaandenpensioen goed regelen? Wij helpen u 

Wilt u ervoor zorgen dat uw nabestaandenpensioen goed geregeld is, zodat er iets met u mocht gebeuren uw nabestaanden niet in financiële problemen komen? Wij helpen u. Wij voorzien u van passend advies en zorgen dat al uw pensioenen en verzekering goed geregeld zijn. Plan daarom nu direct een afspraak in.

Wat klanten zeggen

 • 5 / 5
  Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
 • 5 / 5
  Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
 • 5 / 5
  Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
 • 5 / 5
  Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
 • 5 / 5
  Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.