KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Tweede hypotheek nemen

Lukt het je door de krapte op de woningmarkt maar niet om een ander huis te bemachtigen? Overweeg dan eens om jouw huidige woning flink onder handen te nemen met een verbouwing. Waarschijnlijk heb je al flink wat overwaarde op jouw woning, wat extra mogelijkheden biedt voor een tweede hypotheek. Hiermee komen jouw plannen voor zonnepanelen, een nieuwe auto of een complete verbouwing een stuk dichterbij.

 

Wat is een tweede hypotheek? 

Een tweede hypotheek is niets meer dan een extra hypotheek die je afsluit bij de bank naast jouw bestaande hypotheek. Deze extra hypotheek geeft je meer financiële ruimte om bepaalde wensen te realiseren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een volledige verbouwing van jouw woning. Het is zelfs mogelijk om andere uitgaven te doen bij een tweede hypotheek. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een nieuwe auto te kopen. Een tweede hypotheek is dus niet hetzelfde als een hypotheek voor een tweede woning.

Overwaarde op de hypotheek verzilveren 

Het is inmiddels bij iedereen bekend dat we in Nederland te maken hebben met krapte op de woningmarkt. Hierdoor zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen en is jouw woning waarschijnlijk momenteel meer waard geworden ten opzichte van toen je de hypotheek hebt afgesloten. Het bedrag dat jouw woning meer waard is dan de hypotheek noemen we overwaarde. Dit is geen bedrag wat op jouw bankrekening staat, maar het is wel vermogen. Niet voor niets wordt overwaarde vermogen in stenen genoemd. Toch is het mogelijk om de overwaarde op de hypotheek te verzilveren. Dit doe je door een tweede hypotheek te nemen.

gesprek over hypotheek

Wat klanten zeggen

 • 5 / 5
  Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
 • 5 / 5
  Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
 • 5 / 5
  Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
 • 5 / 5
  Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
 • 5 / 5
  Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.

Voorwaarden bij een tweede hypotheek 

Wil je binnenkort een tweede hypotheek afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar een extra hypotheek kunt krijgen. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Welke dit zijn lees je hieronder: 

 

Kosten van een tweede hypotheek 

Vanzelfsprekend zijn er een aantal kosten verbonden aan het afsluiten van een extra hypotheek. Zo moet je bijvoorbeeld de hypotheekadviseur betalen en moet er bijna altijd een taxatierapport gemaakt worden. Heb je in het verleden al veel van jouw huidige hypotheek afgelost of staat je hypotheek voor een veel hoger bedrag ingeschreven? Dan kan je ervoor kiezen om de hypotheek onderhands te verhogen. Dan hoef je niet opnieuw langs de notaris voor het afsluiten van een tweede hypotheek. Mocht een onderhandse verhoging niet mogelijk zijn, dan betaal je dus ook de bijkomende notariskosten. Deze kosten variëren en liggen gemiddeld rond de €700.

 

Bijkomende kosten meefinancieren 

Soms is het mogelijk om bovenstaande kosten mee te financieren in de tweede hypotheek. Dit kan alleen wanneer daar genoeg financiële ruimte voor is en de totale hypotheek niet hoger wordt dan 100% van de getaxeerde woningwaarde. De kosten die je maakt bij het afsluiten van een tweede hypotheek zijn zelfs aftrekbaar van jouw inkomstenbelasting mits je de lening gebruikt voor de woning. Jouw hypotheekadviseur kan je hier veel meer over vertellen.

 

Passend advies voor jouw situatie bij Kremer Pensioen en Risicoadviseurs 

Bij Kremer Pensioen en Risicoadviseurs begrijpen wij als geen ander dat iedereen een andere situatie heeft. Om te bepalen welke tweede hypotheek het beste bij je past, gaan wij graag met je om tafel. Tijdens dit gesprek luisteren wij aandachtig naar al jouw wensen en bekijken wij jouw financiële situatie. Aan de hand hiervan komen wij met een passend advies. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de financiële gevolgen op de lange termijn. Door je te laten adviseren door Kremer Pensioen en Risicoadviseurs in Assen weet je vooraf zeker of een tweede hypotheek een optie voor je is. Neem daarom snel contact op en voorkom om voor vervelende verrassingen te staan!