KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Vanaf wanneer bouwt u pensioen op? 

Vanaf welke leeftijd begint u eigenlijk met het opbouwen van uw pensioen? Is er een bepaalde startdatum van de algemene ouderdomswet? Wij van Kremer helpen u met het beantwoorden van al uw vragen. Het totale pensioeninkomen bestaat uit drie pijlers; 

 

Het pensioen bestaat uit meerdere potjes, pijlers; 

De AOW. U bouwt een volledige AOW-uitkering op als u in de 50 jaar voordat uw AOW-uitkering ingaat, in Nederland heeft gewoond. U bouwt 2% AOW op voor elk jaar dat u verzekerd was voor de AOW. Als uw AOW-leeftijd bijvoorbeeld 66 jaar is, dan start de opbouw van uw AOW bij 16 jaar. De AOW kunt u beschouwen als een basispensioen. Uw AOW-leeftijd hangt af van uw geboortedatum. 

De tweede pijler is het ouderdomspensioen dat u via een pensioenregeling bij uw werkgever opbouwt, bijvoorbeeld via een pensioenfonds of bij een pensioenverzekeraar. In de pensioenwet staan de contouren waaraan moet worden voldaan. De Pensioenwet schrijft in dit geval voor dat het 'verwerven van ouderdomsaanspraken op basis van een pensioenovereenkomst uiterlijk begint op de 21- jarige leeftijd van de werknemer of op een latere datum van indiensttreding'. Voor de 21-jarige leeftijd hoeft er dus geen pensioenopbouw plaats te vinden in de tweede pijler. Het is goed om na te vragen hoe dat bij u geregeld is.  

De derde pijler wordt privé opgebouwd. Bovenop het pensioen van de overheid en van de werkgever kunt u ook zelf voor extra pensioenaanvulling zorgen. Bijvoorbeeld als het pensioen van de overheid (AOW) en het werkgeverspensioen niet voldoende is om uw gewenste levensstijl voort te zetten. U kunt dit zelf aanvullen door bijvoorbeeld een lijfrenterekening of -verzekering af te sluiten. U spaart of belegd dan voor later. De inleg is onder bepaalde voorwaarden van de belasting aftrekbaar en over de lijfrente-uitkeringen moet u belasting betalen. Deze uitkeringen hoeven echter, in tegenstelling tot de eerste twee pijlers, niet levenslang te lopen. 

 

Is mijn pensioen wat wordt opgebouwd voldoende? 

Zoals u ziet is de startdatum van pensioenopbouw afhankelijk van een aantal factoren. De vraag of het pensioen uiteindelijk voldoende is misschien wel belangrijker en afhankelijk van meerdere factoren, bijvoorbeeld;  

 

Maak een afspraak met Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Heeft u vragen over uw pensioen? Wij van Kremer staan elke werkdag voor u klaar voor het beantwoorden van al uw vragen. Wij geven advies voor Mkb'ers, zelfstandig ondernemers, werknemers, particulieren. Op basis van uw eigen persoonlijke situatie voorzien wij uw van hulp bij het nemen van belangrijke beslissingen.  

Benieuwd wat KPRA voor u kan betekenen? Maak direct een vrijblijvend met ons via onderstaande button. Wij ontzorgen u graag! 

Wat klanten zeggen

 • 5 / 5
  Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
 • 5 / 5
  Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
 • 5 / 5
  Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
 • 5 / 5
  Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
 • 5 / 5
  Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.