KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Wat doet een financieel adviseur?  

Het regelen van financiële zaken is niet eenvoudig. Misschien heeft u wel eens gedacht om hulp te zoeken of om advies te vragen. Maar waarvoor kunt u nou precies aankloppen bij een financieel adviseur? En wat doet hij nou precies? Als u antwoord op deze vragen zoekt, lees dan snel verder.  

 

Wat is een financieel adviseur precies?  

Een financieel adviseur helpt u antwoord te geven op een persoonlijke financiële vraag en helpt u eventueel met het vinden van een product dat goed daarbij aansluit. De financieel adviseur verkoopt een breed scala aan financiële producten. Bij een financieel product kunt u aan verschillende dingen denken. Dit gaat van eenvoudige producten zoals een spaarrekening tot hypotheken, levensverzekeringen of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.  

 

Wat doet een financieel adviseur zoal?  

Een financieel adviseur voert meestal meerdere gesprekken om zo uw wensen goed op een rijtje te krijgen. Verder kijkt een adviseur ook altijd of dit binnen uw budget valt en of het binnen de wettelijke/ fiscale kaders past. Een financieel adviseur rekent advies- en bemiddelingskosten voor zijn werk.  

Als de adviseur alle benodigde informatie heeft, bekijkt hij welke financiële producten aansluiten bij de klant. Ook kijkt de adviseur daarbij of u deze producten kunt betalen en hoeveel risico u wilt nemen. Uiteindelijk komt een financieel adviseur met een advies over het meest geschikte financiële product, en geeft hierbij een toelichting.   

Heb ik een financieel adviseur nodig?  

Of u een financieel adviseur nodig heeft verschild per situatie. Sommige producten kunt u zelf regelen. Deze zijn vaak makkelijker om uit te zoeken en u loopt hierbij een klein risico. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een spaarrekening. Bij ingewikkelde financiële producten is het wel verstandig om gebruik te maken van een financieel adviseur. Bij een hypotheek is het bijvoorbeeld erg verstandig om dit via een financieel adviseur af te sluiten. Het regelen hiervan is erg complex en zonder hulp lukt dit vaak ook niet. Maar liefst 52% procent van de mensen maakt gebruik van een financieel adviseur bij het afsluiten van een hypotheek.  

 

Waarbij kan ik aankloppen bij een financieel adviseur?  

U kunt bij een financieel adviseur aankloppen voor veel verschillende zaken. Zoals eerder genoemd kunt u er dus terecht voor hypotheekadvies. Daarnaast zijn er nog veel andere redenen om de hulp van een financieel adviseur in te schakelen. Dit kan zijn voor verzekeringen zoals een bedrijfsverzekering, maar ook voor pensioenen kunt u terecht bij een adviseur. Bij KPRA bieden wij hier ook advies voor aan. Een aantal andere voorbeelden waarbij een financieel adviseur u kan adviseren:  

  • Een pensioenadvies 
  • Een advies over arbeidsongeschiktheid  
  • Lijfrente advies 
  • Een advies in geval van overlijden 
  • Een hypotheekadvies 
  • De gevolgen bij een scheiding 

Maar u kunt dus ook voor eenvoudigere zaken bij een financieel adviseur terecht.  

Wat klanten zeggen

  • 5 / 5
    Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
  • 5 / 5
    Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
  • 5 / 5
    Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
  • 5 / 5
    Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
  • 5 / 5
    Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.

Het kiezen van een financieel adviseur  

U wilt natuurlijk zeker weten dat u een goede financieel adviseur in de arm neemt. Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten om zeker te weten dat u in goede handen bent. Op de site van het AFM (Autoriteit Financiële Markten) kunt u zien of uw adviseur een vergunning heeft. Deze autoriteit controleert of de adviseur zijn taken goed uitvoert.  
Verder is het goed om te kijken of een financieel adviseur onafhankelijk is. Een onafhankelijke adviseur vergelijkt namelijk alle mogelijke partijen en verstrekkers. Hierdoor krijgt u het grootst mogelijke aanbod. Als u bij een bank of een specifieke hypotheekverstrekker aanklopt, heeft u een kleiner aanbod, omdat u dan alleen hun eigen producten kunt afsluiten. Hierdoor kunt u dus niet alle mogelijke opties vergelijken. Bij KPRA zijn we onafhankelijk, waardoor we u het beste advies bieden.  
U kunt ook terecht op advieskeuze.nl. Hier kunt u zien hoeveel ervaring een financieel adviseur heeft, en kunt u reviews lezen over de adviseur. Ook wordt alle informatie gecheckt, en weet u dus zeker dat alles klopt.  

 

Financieel adviseur in Assen: KPRA  

Bij KPRA kunt u terecht voor verschillende soorten financieel advies. U kunt ons bijvoorbeeld inschakelen voor onafhankelijk advies bij uw hypotheek. Wij geven als 1 van de weinige adviseurs ook advies in pensioen. Wij doen aanbevelingen aan zowel de werkgever als de werknemer en ook als ondernemer kunnen wij u helpen. Verder kunt u voor verzekeringsadvies voor de particulieren maar ook voor bedrijfsverzekeringen bij ons terecht. We adviseren over aansprakelijkheid maar ook verzuim van werknemers. Wij zijn een persoonlijk kleinschalig totaal-adviesbureau met korte lijntjes. Daarnaast zij we dus onafhankelijk waardoor wij u gegarandeerd het beste advies geven.  

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!