hypotheek header

 

 

Wanneer kan ik met pensioen? 

opbrengst'Pensioen', het klinkt ver weg voor veel Nederlanders, maar het gaat vaak sneller dan u denkt. En als de tijd rijp is, wilt u dat uw pensioen goed geregeld is, nietwaar? Als u een goede pensioenregeling heeft, voorkomt dat stress en zorgen. Onder werknemers en werkgevers wil er nog wel eens verwarring en onduidelijkheid heersen over het pensioen. Er zijn bijvoorbeeld vaak misvattingen over wanneer u precies met pensioen kunt. Pensioenadvies van een van onze adviseurs is daarom zeer verhelderend. In deze blog leest u alles over wanneer u met pensioen kan en wat daarbij komt kijken. 

Wanneer kan ik met pensioen?

Wanneer u met pensioen kan is onder andere afhankelijk van uw geboortedatum. De AOW-uitkering is namelijk afhankelijk van de levensverwachting. De AOW-leeftijd is momenteel vastgesteld tot en met 2026. Bent u geboren na 31 december 1959? Dan is uw AOW-leeftijd nog niet bekend. Maar deze is minimaal 67 jaar. Kijk ieder jaar in januari wat uw verwachte AOW-leeftijd is. De AOW-leeftijd is 5 jaar van tevoren bekend. Op onderstaande site krijgt u een indicatie van uw AOW leeftijd: https://www.svb.nl/nl/aow/aow-leeftijd/uw-aow-leeftijd  

Maar pensioen is meer dan alleen de AOW. Misschien heeft u ook pensioen opgebouwd bij een werkgever of heeft uzelf lijfrentevoorzieningen getroffen. Om inzicht te krijgen van uw opgebouwde pensioen bij de (diverse) werkgevers kunt via https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/ heel makkelijk een beeld krijgen van het te verwachten pensioen inclusief de AOW. 

Maar wat nou als u eerder dan deze vastgestelde leeftijd met pensioen wilt? Als u vervroegd met pensioen wilt gaan kan dit (in principe) op zijn vroegst 5 jaar voor uw AOW-leeftijd. De gevolgen voor uw pensioen zijn het volgende:  

Kortom, eerder met pensioen gaan heeft zo zijn voor-en nadelen. Heeft u twijfels of meer informatie nodig, dan raden wij aan om een gesprek in te plannen met onze pensioenadviseur, Gerald Vredevoogd.  

Heb ik voldoende pensioen? 

Wanneer u met pensioen kunt is nu duidelijk, maar hoe zeker is de hoogte van uw pensioen eigenlijk en kunt u er van leven? De hoogte van uw pensioen staat vaak nog niet vast. Hoe hoog uw uiteindelijke pensioen wordt is afhankelijk van de volgende zaken:  

Geheel onafhankelijk pensioenadvies, de klant staat altijd centraal 

Een onafhankelijke adviseur stelt u als klant voorop en heeft geen dubbele agenda. Onnodig hoge kosten wordt hiermee voorkomen. Bij een onafhankelijke adviseur staat het product niet centraal, maar uw wensen. Bij ons krijgt u daarom uw eerste gesprek gratis zodat u kunt kijken of wij uw vraag goed begrijpen en of er een klik is. Daarna kunnen wij u helpen om een helder beeld te schetsen van uw pensioenambitie, uiteraard tegen aantrekkelijke kosten.  

gerald videobellenPensioenvragen? KPRA geeft pensioenadvies op afstand! 

Heeft u een korte vraag over uw pensioen? Maak dan nu een videobelafspraak voor persoonlijk advies over al uw pensioenvragen. Vertrouwen is erg belangrijk als het gaat om pensioenadvies. Het is dus fijn dat u iemand in de ogen kan kijken en tegelijkertijd ook een aantal documenten kan laten zien en laten beoordelen. Videobellen is hiervoor een effectief en veilig middel.

Als u op de onderstaande vier vragen geen of onvoldoende antwoord heeft is het verstandig om contact met ons op te nemen:  

Klik hier als u een beeldbelafspraak (maximaal 30 minuten) met ons wilt maken. In dit gesprek is ons doel om de complexe materie van pensioen helder en duidelijk uit te leggen. 

Plan uw eerste gratis gesprek in (maximaal 30 minuten) 

Wat klanten zeggen

"No nonsense, adequaat, goede kwaliteit, goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, passende prijs." - Anton

 

Vrijblijvend adviesgesprek?

Advies op maat? Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever en particulier door het aanbieden van totaaladvies. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van moeilijke beslissingen.

Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!