✓ advieskeuze.nl 9.7

 | 

 | 

Logo Kremer Pensieon- en Risicoadviseurs


 

Wat doet een hypotheekadviseur?

toegankelijkGaat u een huis kopen, dan heeft u (in de meeste gevallen) een hypotheek nodig. Bij het aanvragen van een hypotheek komt een heleboel kijken en de kans is groot dat u hierbij wel wat advies kunt gebruiken. In dat geval is een deskundige hypotheekadviseur een absolute aanrader. Maar wat doet een hypotheekadviseur precies voor u? Op welke gebieden voorziet hij u van advies en wat neemt hij u allemaal uit handen? Op deze pagina leest u waarom een onafhankelijke hypotheekadviseur absoluut een aanrader is bij het afsluiten van een hypotheek.

Dit doet een hypotheekadviseur voor u:

Schakelt u een hypotheekadviseur in, dan helpt hij u op verschillende vlakken. We zetten ze even voor u op een rijtje.

1. Intakegesprek

Het begint natuurlijk met een inventarisatiegesprek. Voor een optimaal advies is het namelijk belangrijk dat u en de adviseur elkaar goed leren kennen. Iedere persoonlijke situatie vraagt immers ander advies. Zaken als uw toekomstplannen of uw specifieke wensen en behoeften kunt u in dit gesprek bespreken. Het kan handig zijn dat u dit gesprek al inplant voordat u daadwerkelijk op zoek gaat naar een woning. Zo kunt u namelijk een stuk gerichter zoeken.

2. Advies opstellen

Voor het daadwerkelijke advies is het belangrijk dat u de hypotheekadviseur alle documenten heeft opgestuurd die hij nodig heeft om een volledig advies op te kunnen stellen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om documenten die de adviseur inzicht geven in uw financiële situatie.

Aan de hand hiervan stelt uw hypotheekadviseur een advies op, die hij of zij met u bespreekt tijdens een adviesgesprek. Dit advies bestaat onder meer uit:

Kortom, aan de hand van het advies dat de hypotheekadviseur voor u opstelt weet u precies wat u maandelijks kwijt zult zijn aan een hypotheek.

3. Renteaanbod aanvragen

Heeft u eenmaal een keuze gemaakt voor een geldverstrekker, dan vraagt de pensioenadviseur voor u het renteaanbod van de verstrekker aan. U heeft vervolgens meestal twee weken de tijd om hiermee akkoord te gaan. In de tussentijd regelt de adviseur alle laatste zaken. Voor u het weet is het tijd om de definitieve krabbel te zetten!

opbrengstDe beste adviseur is een onafhankelijke adviseur

Zoekt u een hypotheekadviseur die echt een optimaal advies bij u kan afleveren, dan is een volledig onafhankelijke adviseur een must. Deze kan namelijk alle mogelijke hypotheken voor u vergelijken. Klopt u aan bij een bank of een specifieke hypotheekverstrekker, dan kunt u doorgaans enkel en alleen bij henzelf een hypotheek afsluiten. Kiest u voor een onafhankelijke hypotheekadviseur, dan levert dat dus absoluut het beste advies op.

Wat kost een hypotheekadviseur?

De kosten van hypotheekadvies kunnen flink variëren. Bij een bank of een hypotheekverstrekker bent u het goedkoopste uit, maar zoals hierboven vermeld is dat niet de beste keuze.

Hypotheekadvieskosten zijn bij KPRA eerlijk, transparant en vooraf helder. Door onze ervaring en efficiëntie kunnen we onze kosten laag houden. Voor een starter is dit € 1.750,-, een ondernemer € 2.500,- en voor doorstromers € 2.000,-.

Vindt u dit te veel? Bedenk dan dat u dit geld gemakkelijk terugverdient als uw adviseur u helpt aan een lager rentepercentage of betere voorwaarden, bijvoorbeeld een hypotheek waarbij de rente zicht aanpast als de waarde van de woning stijgt of als u tussentijds aflost. En vergeet ook niet dat de kosten van hypotheekadvies fiscaal aftrekbaar zijn.

Hypotheekadvies bij Kremer

Bent u op zoek naar onafhankelijk en gedegen hypotheekadvies? Bij Kremer pensioen- en risicoadviseurs helpen we u graag. Samen kijken we welke hypotheek het beste bij u past. Bent u ondernemer? Ook dan kunt u bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

[TIP]: Profiteer van onze samenwerking met de Rabobank!

Sinds kort bieden we bij Kremer pensioen- en risicoadviseurs ook hypotheken aan van de Rabobank. Dit vindt u bij weinig andere adviseurs, omdat de Rabobank slechts met een aantal adviseurs zaken doet. Interesse? Bij ons profiteert u van lagere advieskosten dan bij de Rabobank. En daarnaast hebben we natuurlijk meer keus (en kennis). Neem gauw eens contact met ons op!

Vrijblijvend adviesgesprek?

Advies op maat voor de MKB'er, ZZP'er, agrariër, werknemer en particulier. Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever, agrariër en particulier door het aanbieden van het totaalpakket. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van risicovolle beslissingen.

Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!

Wat klanten zeggen

"No nonsense, adequaat, goede kwaliteit, goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, passende prijs." - Anton