KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Wat doet een hypotheekadviseur?

Gaat u een huis kopen, dan heeft u (in de meeste gevallen) een hypotheek nodig. Bij het aanvragen van een hypotheek komt veel kijken en de kans is groot dat u hierbij wel wat advies kunt gebruiken. In dat geval is een deskundige hypotheekadviseur een absolute aanrader. Maar wat doet een hypotheekadviseur precies voor u? Op welke gebieden voorziet hij u van advies en wat neemt hij u allemaal uit handen? Op deze pagina leest u waarom een onafhankelijke hypotheekadviseur een absolute aanrader is bij het afsluiten van een hypotheek. Wij leggen u uit wat een hypotheekadviseur voor u doet.

Wat doet een hypotheekadviseur voor u?

Schakelt u een hypotheekadviseur in? Dan helpt die u op verschillende vlakken die te maken hebben met een nieuwe woning en een hypotheek. Hieronder zetten wij voor u op een rijtje wat een hypotheekadviseur precies doet:

toegankelijk

1. Intakegesprek

Het proces begint met een inventarisatiegesprek waarin u elkaar beter leert kennen en uw wensen en behoeften bespreekt. Voor een optimaal advies is het namelijk belangrijk dat u en de hypotheekadviseur elkaar goed leren kennen. Iedere persoonlijke situatie vraagt immers ander advies. Zaken als uw toekomstplannen of uw specifieke wensen en behoeften kunt u in dit gesprek bespreken. Het kan handig zijn dat u dit gesprek al inplant voordat u daadwerkelijk op zoek gaat naar een woning. Zo kunt u namelijk een stuk gerichter zoeken wat de zoektocht een stuk gemakkelijker maakt.

2. Advies opstellen

Voor het daadwerkelijke advies is het belangrijk dat u de hypotheekadviseur alle documenten heeft opgestuurd die hij nodig heeft om een volledig advies op te kunnen stellen. Hierbij gaat het om documenten die de adviseur inzicht geven in uw financiële situatie om zo een passend advies te kunnen geven.

Aan de hand hiervan stelt uw hypotheekadviseur een advies op, die hij of zij met u bespreekt tijdens een adviesgesprek. Dit advies bestaat onder meer uit:

 • Een overzicht van de verschillende hypotheekverstrekkers en welke hiervan voor u de beste voorwaarden hebben.
 • Welke hypotheekvorm voor u het meest geschikt is.
 • Een advies over de beste rentevaste periode in uw situatie.
 • Of u gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een starterslening of de Nationale Hypotheek Garantie.
 • De gebeurtenissen die tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen gebeuren, zoals overlijden of arbeidsongeschiktheid. Maar ook het inventariseren van de betaalbaarheid op pensioendatum.

Kortom, aan de hand van het advies dat de hypotheekadviseur voor u opstelt weet u precies wat u maandelijks kwijt zult zijn aan een hypotheek.

3. Renteaanbod aanvragen

Heeft u eenmaal een keuze gemaakt voor een geldverstrekker, dan vraagt de pensioenadviseur voor u het renteaanbod van de verstrekker aan. U heeft vervolgens meestal twee weken de tijd om hiermee akkoord te gaan. In de tussentijd regelt de hypotheekadviseur alle laatste zaken. Voor u het weet is het tijd om de definitieve krabbel te zetten!

 

opbrengst

De beste adviseur is een onafhankelijke adviseur

Zoekt u een hypotheekadviseur die echt een optimaal advies bij u kan afleveren? Dan is een volledig onafhankelijke adviseur de beste keuze voor u. Deze kan namelijk alle mogelijke hypotheken voor u vergelijken. Klopt u aan bij een bank of een specifieke hypotheekverstrekker, dan kunt u doorgaans enkel en alleen bij henzelf een hypotheek afsluiten. Als u kiest voor een onafhankelijke hypotheekadviseur bent u ervan verzekerd het beste advies te krijgen.

Wat klanten zeggen

 • 5 / 5
  Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
 • 5 / 5
  Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
 • 5 / 5
  Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
 • 5 / 5
  Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
 • 5 / 5
  Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.

Wat kost een hypotheekadviseur?

De kosten van hypotheekadvies van een hypotheekadviseur kunnen flink variëren. Bij een bank of een hypotheekverstrekker bent u het goedkoopste uit, maar zoals hierboven vermeld is dat niet de beste keuze.

Hypotheekadvieskosten zijn bij KPRA eerlijk, transparant en vooraf helder. Door onze ervaring en efficiëntie kunnen we onze kosten laag houden. Kijk op onze tarieven pagina wat hypotheekadvies voor jou kost.

Twijfelt u over de kosten van een hypotheekadviseur? Bedenk dan dat u dit geld gemakkelijk terugverdient als uw hypotheekadviseur u helpt aan een lager rentepercentage of betere voorwaarden, bijvoorbeeld een hypotheek waarbij de rente zicht aanpast als de waarde van de woning stijgt of als u tussentijds aflost. En vergeet ook niet dat de kosten van hypotheekadvies fiscaal aftrekbaar zijn.

 

Hypotheekadvies bij Kremer

Bent u op zoek naar onafhankelijk en gedegen hypotheekadvies? Bij Kremer pensioen- en risicoadviseurs helpen we u graag met een professionele hypotheekadviseur. Samen kijken we welke hypotheek het beste bij u past. Bent u ondernemer? Ook dan kunt u bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Profiteer van onze samenwerking met de Rabobank!

Sinds kort bieden we bij Kremer pensioen- en risicoadviseurs ook hypotheken aan van de Rabobank. Dit vindt u bij weinig andere adviseurs, omdat de Rabobank slechts met een aantal adviseurs zaken doet. Interesse? Bij ons profiteert u van lagere advieskosten dan bij de Rabobank. En daarnaast hebben we natuurlijk meer keus (en kennis). Neem gauw eens contact met ons op!