Bereken hier uw pensioengat 

Benieuwd naar uw eventuele pensioentekort? Log in op https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/ en kijk wat uw netto verwachte pensioen wordt en vergelijk dit met uw huidige inkomen. Eventueel kunt u daar ook het pensioeninkomen toevoegen van uw partner, zodat u weet wat u samen netto overhoud. Mocht dat niet voldoende zijn dan helpen wij u uiteraard graag bij het berekenen van uw eventuele tekort. Neem contact op en we helpen u. 

Contact opnemen

Ik heb een pensioengat, wat nu?

Is een pensioengat een reden tot paniek? Nee, hoor. Blijf vooral rustig. In veel gevallen kunt u (een deel van) uw pensioentekort opvullen. Dit kan op veel verschillende manieren. Nogmaals, onthoud dat hoe sneller u erbij bent, hoe eenvoudiger en goedkoper de oplossing is. Lees hieronder hoe u uw pensioengat kunt voorkomen en eventueel aanvullen.

Hoe kunt u een pensioengat voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Bij een pensioengat is dit niet anders. Gelukkiger zijn er veel manieren om op een pensioentekort te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (bank)sparen of door je lasten te verlagen of aanvullend sparen in de huidige pensioenregeling van uw werkgever. 

Zo kunt u een pensioengat aanvullen: 4 tips

Heeft u een pensioentekort? Hierbij 4 tips om uw pensioengat aan te vullen:

1.    Begin met sparen
2.    Spaar via een aanvullend pensioenproduct zoals een lijfrente banksparen
3.    Los extra af op uw hypotheek zodat uw woonlasten omlaaggaan
4.    Begin met beleggen
Had u graag meer tips willen neem dan contact op met één van onze specialisten.

Pensioengat en de Belastingdienst

Wanneer het om geldzaken gaat, is de Belastingdienst natuurlijk niet ver weg. Dit kan voor u in het nadeel werken, maar ook zeker in het voordeel. Hoe aantrekkelijk dit voor u is, is  afhankelijk van meerder factoren zoals de hoogte van uw inkomen.

advieskeuze.nl 9.8Bel ons: 0592-330043Mail ons: info@kpra.nl 

Wat is een pensioengat?

Alhoewel we ons jaren kunnen voorbereiden op ons pensioen, is de kans nog altijd sterk aanwezig dat u later op uw oude dag minder pensioen krijgt dan u zou willen. Dit is geen onbekend fenomeen. Dit heet namelijk ook wel pensioengat of pensioentekort. Het wisselen van baan, scheiden, tijdelijk zelfstandig of een buitenlands avontuur zijn allemaal zaken die een zogenoemd pensioengat kunnen veroorzaken. Dit kan zorgen voor vervelende situaties die u liever wilt voorkomen. Gelukkig vertellen wij u in dit artikel alles wat u moet weten over een pensioengat. Wat is het, heeft u een pensioentekort en (hoe) kunt u dit aanvullen? Wij vertellen het u allemaal. 

Vrijblijvend adviesgesprek?

Advies op maat? Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever en particulier door het aanbieden van totaaladvies. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van moeilijke beslissingen.

Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!

Wat klanten zeggen

"No nonsense, adequaat, goede kwaliteit, goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, passende prijs." - Anton

 

          

Vragen over uw pensioen?

Heeft u vragen over uw pensioen of over uw eventuele pensioentekort? Wij zijn al jaar en dag gespecialiseerd op het gebied van pensioen. Neem bij vragen dus vooral contact op en wij geven u het advies dat u nodig heeft!

Contact opnemen