KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Wat kost pensioenadvies?

Ervaart u uw pensioenregeling ook als ingewikkeld en wilt u weten wat de kosten zijn van een pensioenadvies? Wij van Kremer pensioen- en risicoadviseurs maken alles graag inzichtelijk voor u. Voor veel Nederlanders is hun pensioenregeling een ver-van-hun-bed-show en gaat men er vanuit dat het allemaal wel goed geregeld is. Werkgevers beschouwen het vaak als een dure noodzaak waarvan het nog maar de vraag is of de investering loont. 

Zowel bij werkgevers als werknemers en ZZP’ers zijn er vaak veel onduidelijkheden of misvattingen over hun pensioen. Juist daarom is gedegen pensioenadvies een echte uitkomst. Een goede pensioenregeling is namelijk voor iedereen van belang. Maar wat kost pensioenadvies nou eigenlijk? En waarom zou ik hiervoor reserveren? In deze blog leest u er alles over. 

De kosten van een pensioenadviseur per uur

Wat pensioenadvies precies kost, hangt altijd af van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een volledig inzicht in uw financiële situatie of heeft u alleen een specifieke vraag? Bij Kremer pensioen- en risicoadviseurs leren we u of uw bedrijf eerst graag persoonlijk kennen, zodat we uw situatie zo goed mogelijk kunnen inschatten. 

opbrengst

Geen schimmige provisiekosten | Tarieven pensioenadvies 

Tot 2013 waren de kosten van financieel advies erg onduidelijk. Klanten moesten vaak verborgen, onduidelijke en hoge provisiebedragen neerleggen die vervolgens weer naar tussenpersonen werden doorgesluisd. Sinds 2013 zijn de tarieven van financieel advies omtrent het regelen van uw pensioen veel transparanter geworden. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over onduidelijke tarieven voor pensioenadvies. Als klant betaalt u gewoon een nota direct aan de adviseur, op basis van een uurtarief of een vast tarief. Kijk hier voor onze tarieven.

Vrijblijvend pensioenadviesgesprek voor zakelijk en particulieren

Bij veel pensioenadviseurs is het eerste adviesgesprek gratis en vrijblijvend, zo ook bij ons. Op deze manier krijgt u gegarandeerd een helder beeld van wat het pensioenadvies u zakelijk, als particulier kost én wat het u oplevert.

Kies voor onafhankelijk pensioenadvies 

Wilt u voorkomen dat u te hoge kosten betaalt, dan is het verstandig om te kiezen voor een volledig onafhankelijk adviesbureau. Een onafhankelijk pensioenadviseur stelt namelijk u als klant voorop en heeft geen dubbele pet op. Dit houdt in dat u kunt kiezen uit vrijwel alle producten op de markt. U voorkomt hiermee dat uw adviseur u een bepaald product wil verkopen. 

toegankelijk

Vraag niet alleen wat pensioenadvies u kost, maar ook wat het u oplevert

In plaats van u blind te staren op wat pensioenadvies u gaat kosten, is het misschien beter om te bedenken wat het u zal opleveren. Van goed advies heeft u namelijk nog jaren profijt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die voorbereid zijn op een inkomensdaling, de helft minder kans hebben op financiële problemen.

Benieuwd naar wat een goede pensioenadviseur u kan opleveren? We zetten het voor u op een rijtje, zowel voor werkgevers als werknemers en ZZP’ers.

Plan een gesprek in

1. Werkgevers

Bedrijven en werkgevers willen pensioenregelingen nog wel eens zien als een dure noodzaak. Loont zo’n investering wel? Zeker!

Voor werknemers is een goede pensioenregeling een zeer belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Als u dit goed geregeld hebt, kan dit op een krappe arbeidsmarkt echt het verschil maken.

De wet- en regelgeving op het gebied van pensioenen verandert vandaag de dag voortdurend. Voor u als werkgever is het essentieel om daar continu zo goed mogelijk op in te spelen. Een goede adviseur helpt u daarbij.

2. Werknemers

Ook voor werknemers is goed pensioenadvies een aanrader. Het gaat immers om uw toekomst!

Uw pensioenregeling is vaak ingewikkelder dan u denkt. Het is zeker niet zo dat u automatisch 70% van uw laatste genoten salaris ontvangt. Er zijn veel zaken die van invloed zijn op uw situatie. Van goed persoonlijk advies heeft u als werknemer dus zeker voordeel. 

3. ZZP'ers en ondernemers

ZZP’ers en ondernemers zijn op pensioengebied een geval apart. Juist daarom zijn zij extra gebaat bij pensioenadvies.

Een ZZP’er of ondernemer heeft veel minder mogelijkheden om een pensioen op te bouwen dan een gewone werknemer. In principe is het aan de ZZP’er zelf om een pensioen te regelen, iets wat vaak niet binnen zijn of haar expertise ligt. 

Regelt u als ZZP’er zelf niets, dan bent u straks alleen aangewezen op uw AOW. De netto AOW is overigens gelijk aan 70% van het nettominimumloon! Heeft u geen verstand van pensioenregelingen, dan is een adviseur dus echt een must.

Wat klanten zeggen

 • 5 / 5
  Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
 • 5 / 5
  Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
 • 5 / 5
  Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
 • 5 / 5
  Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
 • 5 / 5
  Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.

Onafhankelijk pensioenadvies bij Kremer

Op zoek naar (onafhankelijk) pensioenadvies? Kremer pensioen- en risicoadviseurs helpt u graag met al uw pensioenvraagstukken. Neem contact met ons op of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen en wat pensioenadvies bij ons kost. Kijk hier voor onze tarieven.