✓ advieskeuze.nl 9.7

 | 

 | 

Logo Kremer Pensieon- en Risicoadviseurs


 

Wat kost pensioenadvies?

opbrengstErvaart u uw pensioenregeling ook als ingewikkeld en wilt u weten wat de kosten zijn van een pensioenadvies? Wij van Kremer pensioen- en risicoadviseurs maken alles graag inzichtelijk voor u. Voor veel Nederlanders is hun pensioenregeling een ver-van-hun-bed-show en gaat men er vanuit dat het allemaal wel goed geregeld is. Werkgevers beschouwen het vaak als een dure noodzaak waarvan het nog maar de vraag is of de investering zich loont. 

Zowel bij werkgevers als werknemers en ZZP’ers zijn er vaak veel onduidelijkheden of misvattingen over hun pensioen. Juist daarom is gedegen pensioenadvies een echte uitkomst. Een goede pensioenregeling is namelijk voor iedereen van belang. Maar wat kost pensioenadvies nou eigenlijk? En is het de investering waard? In deze blog leest u er alles over. 

Pensioen afspraak maken

De kosten van een pensioenadviseur per uur

Wat pensioenadvies precies kost, hangt altijd af van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een volledig inzicht in uw financiële situatie of heeft u alleen een specifieke vraag? Bij Kremer pensioen- en risicoadviseurs leren we u of uw bedrijf eerst graag persoonlijk kennen, zodat we uw situatie zo goed mogelijk kunnen inschatten. 

Geen schimmige provisiekosten | Tarieven pensioenadvies 

Tot 2013 waren de kosten van financieel advies erg onduidelijk. Klanten moesten vaak verborgen, onduidelijke en hoge provisiebedragen neerleggen die vervolgens weer naar tussenpersonen werden doorgesluisd. Sinds 2013 zijn de tarieven van financieel advies omtrent het regelen van uw pensioen veel transparanter geworden. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over onduidelijke tarieven voor pensioenadvies. Als klant betaalt u gewoon een nota direct aan de adviseur, op basis van een uurtarief of een vast tarief.

Vrijblijvend pensioenadviesgesprek voor zakelijk en particulieren

Bij veel pensioenadviseurs is het eerste adviesgesprek gratis en vrijblijvend, zo ook bij ons. Op deze manier krijgt u gegarandeerd een helder beeld van wat het pensioenadvies u zakelijk, als particulier kost én wat het u oplevert.

Kies voor onafhankelijk pensioenadvies 

Wilt u voorkomen dat u te hoge kosten betaalt, dan is het verstandig om te kiezen voor een volledig onafhankelijk adviesbureau. Een onafhankelijk pensioenadviseur stelt namelijk u als klant voorop en heeft geen dubbele pet op. Dit houdt in dat u kunt kiezen uit vrijwel alle producten op de markt. U voorkomt hiermee dat uw adviseur u een bepaald product wil verkopen. 

Vraag niet alleen wat pensioenadvies u kost, maar ook wat het u oplevert

In plaats van u blind te staren op wat pensioenadvies u gaat kosten, is het misschien beter om te bedenken wat het u zal opleveren. Van goed advies heeft u namelijk nog jaren profijt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die voorbereid zijn op een inkomensdaling, de helft minder kans hebben op financiële problemen.

Benieuwd naar wat een goede pensioenadviseur u kan opleveren? We zetten het voor u op een rijtje, zowel voor werkgevers als werknemers en ZZP’ers. 

Pensioen afspraak maken

toegankelijk1. Werkgevers

Bedrijven en werkgevers willen pensioenregelingen nog wel eens zien als een dure noodzaak. Loont zo’n investering wel? Zeker!

2. Werknemers

Ook voor werknemers is goed pensioenadvies een aanrader. Het gaat immers om uw toekomst!

3. ZZP'ers en ondernemers

ZZP’ers en ondernemers zijn op pensioengebied een geval apart. Juist daarom zijn zij extra gebaat bij pensioenadvies.

Onafhankelijk pensioenadvies bij Kremer

Op zoek naar (onafhankelijk) pensioenadvies? Kremer pensioen- en risicoadviseurs helpt u graag met al uw pensioenvraagstukken. Neem contact met ons op of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen en wat pensioenadvies bij ons kost.

Pensioenafspraak maken

Vrijblijvend adviesgesprek?

Advies op maat voor de MKB'er, ZZP'er, agrariër, werknemer en particulier. Wij adviseren en ontzorgen u als ondernemer, werkgever, agrariër en particulier door het aanbieden van het totaalpakket. Op basis van uw persoonlijke situatie bieden wij hulp bij het nemen van risicovolle beslissingen.

Benieuwd wat KPRA voor u of uw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u graag!

Wat klanten zeggen

"No nonsense, adequaat, goede kwaliteit, goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, passende prijs." - Anton