KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Wat betekent het pensioenakkoord voor mij? 

Een goed pensioen is belangrijk voor iedereen. In het pensioenakkoord staan de gemaakte afspraken tussen verschillende partijen over de nieuwe soorten pensioenregelingen omtrent de verdeling van het pensioen, de opbouw van het pensioen en de bekostiging. Na meer dan tien jaar overleg tussen werkgever- en werknemerspartijen en de overheid is er dan eindelijk een akkoord, het pensioenakkoord. Maar wat betekent het pensioenakkoord eigenlijk voor u? En wat zijn de belangrijkste veranderingen in dit akkoord? In dit artikel leest u de belangrijkste veranderingen en wat voor gevolgen zijn voor uw persoonlijke situatie.  

 

Waarom een nieuw pensioenakkoord? 

Het voorgaande pensioensysteem was een verouderd pensioenstelsel. Zo ging het voorgaande stelsel uit van het feit dat mensen jarenlang bij hetzelfde bedrijf bleven werken. 40 jaar blijven werken bij eenzelfde werkgever is iets wat nog weinig gebeurt. Tegenwoordig wisselen de meeste mensen na een aantal jaar van baan. Ook zijn er veel meer zelfstandig ondernemers dan vroeger. Het voorgaande stelsel ging uit van een vooraf vastgestelde pensioenopbouw en was afhankelijk was van het aantal gewerkte dienstjaren bij de werkgever. Gezien de nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vereiste het pensioenakkoord veranderingen die beter zouden aansluiten bij de huidige maatschappij.  

 

Veranderingen pensioenakkoord 

Het nieuwe pensioenstelsel is uitgewerkt in een aantal wetsontwerpen. Per januari 2026 moeten alle regelingen omtrent het pensioen voldoen aan de regels van het nieuwe pensioenstelsel. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen: 

De belangrijkste wijziging is dat de harde toezegging over de toekomstige pensioenuitkering wordt losgelaten.   

Pensioen is zeer complex en een dure arbeidsvoorwaarde. Een wetswijziging heeft daarom veel consequenties voor zowel de werknemer als de werkgever. Het is daarom belangrijk dat zowel de werkgever en de werknemer goed op de hoogte zijn van de keuzemogelijkheden en de gevolgen van iedere keuze zodat er later geen verwarring over ontstaat. Goede voorlichting en advies is daarom onmisbaar. 

 

Maak een afspraak met Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Heeft u meer vragen omtrent het nieuwe pensioenakkoord? Kremer pensioen- en risicoadviseurs staat elke werkdag voor u klaar voor het beantwoorden van al uw vragen. Wij geven advies voor MKB'ers, zelfstandig ondernemers, werknemers, werknemers. Op basis van uw eigen persoonlijke situatie voorzien wij u van hulp bij het nemen van belangrijke beslissingen.  

Benieuwd wat KPRA voor u kan betekenen? Maak direct vrijblijvend een afspraak via onderstaande button. Wij ontzorgen u graag! 
 

Wat klanten zeggen

 • 5 / 5
  Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
 • 5 / 5
  Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
 • 5 / 5
  Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
 • 5 / 5
  Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
 • 5 / 5
  Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.