KPRA

Wij zijn Kremer pensioen- en risicoadviseurs!

pensioenen header
Kremer pensioen- en risicoadviseurs 

Wat zijn de kosten van een hypotheekadvies?  

Als u een huis gaat kopen heeft u (meestal) een hypotheek nodig. Bij het aanvragen van een hypotheek komen een heleboel zaken kijken, en hiervoor kunt u een hypotheekadviseur inschakelen. Een vraag die waarschijnlijk snel in u opkomt is dan: 'Wat zijn de kosten van een hypotheekadvies?' Wij leggen u graag uit waaruit de kosten van een hypotheekadviseur zijn opgebouwd.

Wat doet een hypotheekadviseur?  

Dat een hypotheekadviseur advies geeft over een hypotheek spreekt voor zich, maar wat doet een hypotheekadviseur nou precies? Een hypotheekadviseur kijkt naar uw financiële situatie en kijkt op basis hiervan welke hypotheek het beste bij u past. Om tot een goed advies te komen gaat u met de hypotheekadviseur in gesprek en wordt er naar de volgende zaken gekeken:  

 • Uw wensen ten aanzien van uw maandelijkse hypotheeklasten  
 • De huidige stand van zaken  
 • Uw persoonlijke situatie  
 • Uw uitgavenpatroon  

Het bepalen van de juiste hypotheek gebeurt uiteraard altijd in overleg met u. Een hypotheekadviseur kijkt altijd naar de hypotheek met de beste voorwaarden en rente en brengt aan de hand hiervan een passend advies uit. Vervolgens kunnen de kosten voor het hypotheekadvies worden bepaald. 

 

Kies voor een onafhankelijke adviseur  

De kosten van een hypotheekadvies verschillen flink. Dit hangt er bijvoorbeeld vanaf of uw adviseur onafhankelijk is of niet. Voor het krijgen van een optimaal advies is een onafhankelijke adviseur wel een must. Bij een onafhankelijk hypotheekadvies worden alle mogelijke opties voor u vergeleken om zo tot het meest passende advies te komen. Bij een bank of een specifieke hypotheekverstrekker hebt u deze mogelijkheid meestal niet. U kunt dan alleen bij henzelf de hypotheek afsluiten. Voor het beste advies kiest u dus voor een onafhankelijke adviseur.

 

De kosten van hypotheekadvies  

Zoals al eerder benoemd, variëren de kosten van hypotheekadvies flink. Bij een bank of een hypotheekverstrekker maakt u vaak niet eens de voordeligste keuze.

Bij KPRA zijn de hypotheekadvieskosten eerlijk, transparant en vooraf helder opgesteld zodat u een duidelijk beeld krijgt van de opgestelde kosten. Door onze efficiënte manier van werken, ervaring en professionele werkwijze kunnen wij de kosten laag houden. De tarieven van de hypotheekadvies zijn terug te vinden op onze tarieven pagina.  

Wanneer u nadenkt over de kosten van het hypotheekadvies is het belangrijk om te bedenken dat u dit geld makkelijk kunt terugverdienen. Met een goede adviseur bent u ervan verzekerd dat u in goede handen bent. Ook over onderwerpen als een tweede hypotheek of een lineaire hypotheek kan een hypotheekadviseur u advies geven.

Wat klanten zeggen

 • 5 / 5
  Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
 • 5 / 5
  Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
 • 5 / 5
  Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
 • 5 / 5
  Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
 • 5 / 5
  Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.

Geen schimmige provisiekosten  

Tot 2013 waren de kosten van financieel advies erg onduidelijk. Klanten moesten vaak schimmige en hoge provisiebedragen neerleggen. Deze werden vervolgens weer naar tussenpersonen doorgesluisd. Dit is sinds 2013 veranderd. De tarieven van financieel advies zijn veel transparanter geworden. Als klant betaalt u een nota direct aan de adviseur. Dit gaat op basis van een uurtarief, of op basis van een vast tarief. Kijk hier voor onze tarieven.

 

Wat levert hypotheekadvies u op? 

Naast het bekijken van de kosten van het hypotheekadvies, is het ook belangrijk om te kijken naar wat het u zelf zal opleveren. Van een goed advies heeft u namelijk nog lang profijt. Wat levert een goed hypotheekadvies u nu eigenlijk op?  

 

Onafhankelijk hypotheekadvies bij KPRA  

Bent u op zoek naar onafhankelijk en professioneel hypotheekadvies? En bent u benieuwd wat de kosten van een hypotheekadvies zijn? Dan kunt u terecht bij Kremer! Samen kijken wij welke hypotheek goed bij u past. Ook als ondernemer kunt u bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Bij ons is het eerste adviesgesprek met onze adviseurs gratis en vrijblijvend. Hierdoor kunt u een helder beeld krijgen van wat wij voor u kunnen betekenen en wat de verwachte kosten van het hypotheekadvies precies inhouden. Bij KPRA helpen onze specialisten u graag verder en voorzien wij u van het beste advies.

 

Profiteer van onze samenwerking met de Rabobank!  

Sinds kort bieden we bij Kremer pensioen- en risicoadviseurs ook hypotheken aan van de Rabobank. De Rabobank doet slechts met een aantal adviseurs zaken, wat dit tot een unieke samenwerking maakt. Dit aanbod vindt u bij weinig andere adviseurs. Heeft u interesse in onze samenwerking met de Rabobank? Bij ons profiteert u van lagere advieskosten dan bij de Rabobank, waardoor u voordeliger uitkomt. Daarnaast hebben we natuurlijk meer keuze (en kennis) op het gebied van hypotheekadvies en de kosten van een hypotheekadviseur. Neem gauw eens contact met ons op! Wij geven u graag meer informatie over onze hypotheekadviseur kosten of andere zaken zoals pensioenen of bedrijfsverzekeringen.