hypotheek header
Ik heb een (korte) pensioenvraag

Pensioenvragen? KPRA geeft advies op afstand bij al uw pensioenvragen!

Heeft u een korte vraag over uw pensioen? Maak een gratis videobelafspraak voor een half uur persoonlijk advies bij al uw pensioenvragen.

Als u op de onderstaande 4 vragen geen of onvoldoende antwoord heeft is het misschien goed om contact op te nemen:

  1. Weet u hoeveel pensioen u kunt verwachten?
  2. Of dit voldoende is om van te leven?
  3. Kent u de risico’s van uw pensioenregeling?
  4. Welke keuzemogelijkheden binnen uw pensioenregeling heeft u?

Ons doel is om de complexe materie van pensioen helder en duidelijk uit te leggen. Uiteraard mag uw vraag ook over iets anders gaan, zoals een hypotheek, een arbeidsongeschiktheidsverzekering of over andere financiële vragen of verzekeringen.

Plan een pensioen afspraak in

Doeltreffend pensioenadvies

Pensioenadvies gaat over vertrouwen. U wilt iemand in de ogen kijken, maar u wilt vaak ook een aantal betrouwbare documenten laten zien om ze te laten beoordelen. Vandaar dat de telefoon meestal geen geschikt middel is. Om die reden hebben we gekozen om het eerste contact bij uw pensioenvragen via beeldbellen te laten plaatsvinden. We houden daarmee onze kosten laag, kunnen elkaar toch eerst even zien en kunnen we direct de benodigde relevante documenten delen. Omdat we het koetjes en kalfjes gesprek overslaan en wij geen reistijd hebben, gaan we direct met uw vraag aan de slag en houden we zo de kosten laag. 

Uiteraard is alles bij ons in vertrouwde handen en maken we gebruik van een veilige videobel omgeving. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams, maar eventueel kunnen we ook andere programma’s inzetten. Een toegankelijke manier voor u om al uw pensioenvragen te stellen, zonder dat het veel tijd en geld kost. 

Betaalbaar persoonlijk pensioenadvies

Soms wilt u gewoon even met een specialist van gedachten wisselen om te kijken wat zijn mening is over bepaalde aspecten. Maar meestal is er direct behoefte aan een adviestraject, bijvoorbeeld omdat u wilt weten of eerder kunt stoppen met werken. Omdat we deze vraag vaker krijgen hebben we daar een standaardprocedure voor bedacht waarbij we op een eenvoudige manier uw (pensioen-)gegevens inzichtelijk maken middels een online financiële planning tool. Samen kunnen we kijken of uw wens haalbaar is, rekening houdend met andere factoren zoals bijvoorbeeld een hypotheek, lopende lijfrenteverzekeringen etc. Uiteraard kunnen we u ook helpen in het vinden van een passend product. Indien noodzakelijk verwijzen we u door naar een expert binnen ons netwerk, zoals een accountant, advocaat of notaris. 

Hulp bij pensioenvragen

Beeldbellen

Het begint met het stellen van die korte vraag. En die wil je dan gewoon even ergens neerleggen zonder een heel duur uitgebreid adviestraject. Gewoon even kort sparren. Uiteraard met iemand met ervaring, die breed opgeleid is, die de juiste relevante vervolgvragen kan stellen en de verbanden ziet.

We merken dat mensen vaak een drempel ervaren om pensioenadvies te vragen doordat ze deze materie als niet-transparant ervaren en/of de complexiteit er niet van kunnen doorzien. Speciaal hiervoor hebben we ons pensioen vragen-halfuurtje ontwikkeld.

Dit is voor zowel werknemers/ondernemers en werkgevers bedoeld!

Plan uw eerste gratis gesprek in (maximaal 30 minuten)

  1. Klik op onderstaande button. U beland dan op onze pensioenagenda;
  2. Wij nodigen u uit per mail voor een afspraak middels Microsoft Teams;
  3. Samen doorlopen we uw vragen;
  4. Na afloop bepalen we of we wat voor u kunnen betekenen en wat onze kosten zijn

Plan een pensioen afspraak in

KPRA; de adviseur voor al uw pensioenvragen

Deze pensioenvragen komen we regelmatig tegen;

Pensioenvragen via de werkgever

Pensioenvragen lijfrente

Pensioenvragen hypotheeklasten

Pensioenvragen over pensioenfonds

Vragen over kosten, duur en zekerheid van pensioen

Pensioenvragen van ZZP'ers

Pensioenvragen algemeen

Voor werkgevers specifiek:

Pensioenvragen voor werkgevers algemeen

Pensioenvragen voor werkgevers over pensioenfonds

Pensioenvragen voor werkgevers over pensioenregeling

Plan een pensioen afspraak in

Wat klanten zeggen

"No nonsense, adequaat, goede kwaliteit, goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, passende prijs." - Anton